Lite om mej själv....

Hejsan!

Jag heter Christer och är 44 år. Är en glad & positiv kille som bor i Ale kommun . Är född & uppvuxen i Borås men flydde från regnet i Borås till Ale år 2005....nej det var pga nytt jobb & kärlek jag flyttade till Ale. Tyvärr så gick min sambo hastigt bort år 2006. Det var en jobbig tid som jag inte vill uppleva igen. Jag vet verkligen hur det känns att mista någon man älskade så mycket & fick bara ett år tillsammans. Jag har ju fått en annan syn på livet.
 
Jag har två underbara barn. Jag är sedan mer än 3 år tillbaka änkeman. 
 
Sedan år 2003 frilandsfotograferar jag för press & media. Det kan ses som udda  &  konstigt att ha ett intresse att fotografera elände & olyckor. Jag får se verkligheten  i mitt jobb med olika händelser ,med både positiva & negativa saker . Det är känns spännande ibland ,men också tragiskt att se människor drabbade ...framför allt barn....känns då som ett skitjobb!....men vad vore en tidning eller TV utan bilder med bara text? Jag har mer än ofta sett på olycksplatser där obehöriga personer med sk. mobiltelefonkameror springer runt ivägen & fotograferar närbilder mitt inne på insatsområden & avspärradeområden ,där det jobbar Räddningspersonal med skadade personer..fy skäms!  Det är tillräckligt med oss pressfolk som är där ,men vet var vi ska vara & göra.
 

Min stora intresse är mina barn ..radiokommunikation...Amatörradio  Polisscanner..Utryckningsfordon... Fotografering.. Dator  & musik..m.m.   Jag gillar mycket 80 tals musik. Lyssnar speciellt på Zynth. Har mina gamla idoler kvar fortfarande som Depeche Mode & Mobile Homes.

Får väl se hur länge man får ha kvar den här hobbyn att lyssna på sk."Blåljusradio" eller "Myndighetsradio".
Det har kommit ett nytt radiosystem som heter RAKEL som inte går att avlyssnas av oss gamla trogna soffsitande avlyssnare. Inte bra för oss som jobbar med media för att få snabba nyheter ,men väldigt bra för att
inte sk. brottslingar & obehöriga inte ska få del att höra "Myndighetens" jobb. Bättre standard på radio samt säkrare kommuniktion, men dyrt för oss som betalar för det.
 
Mitt motto om att lyssna på radiokommunikation ..är att
aldrig föra vidare till någon eller några om vad som
sägs på de olika frekvenserna....ingen risk med RAKEL.
 
I Sverige är det lagligt att lyssna på all radiokommunikation
medan i många länder råder det totalförbud.
Var försiktig ..låt inte Sveriges Riksdag få tankar om att
totalförbjuda denna fina hobby!
 
Jag har sysslat med radio sedan jag var 12 år.
Jag började med privatradio &   när jag var 16 år & gjorde prov
hos dåvarande Televerket  för Amatörradiocertificat. Fick godkänt & fick tilldelad anropssignal  SM6 NHP.
I bland brukar jag köra 2m ssb och 70cm fm. Nu har jag skaffat mig en Kortvågradio & lyssnar mest. Min Engelska är inte den bästa efter många år ,om jag vill säga sanningen & jobbar på att få tillbaka den igen.
 
Min 2m rig är en Yaesu ft-290r + slutsteg 30W ut.
70 cm rig Yaesu ft770rh 25W ut . Kortvåg IC 706  100W ut.
 
Min första Scanner var en Robyn med kristaller 16 kanaler.
Den fungerar än idag, efter mer än 30 år.
Den här hemsidan kommer att fyllas på hela tiden med
frekvenser ,bilder och länkar.
För att få sidan så bra som möjligt är jag tacksam för all tips
om nya frekvenser och bilder!
 
Jag har ingen utbildning, tid eller lust när det gäller tillverkning av webbsidor . Jag tycker att det är viktigare att kunna lägga ut bra information på nätet så snabbt som möjligt!
Jag ska ta en kurs i HTML eller något liknande när jag blir Pensionär ,det lovar jag!
 
 
Tack för besöket !!!

MVH  Christer Grändevik

 
Till Hemsidan...

2020-08-17